Tidigare nyårs löfte

0

Detta med nyårslöften har jag aldrig varit så mycket för. Och om jag har försökt med något så har jag inte lyckats och inte känt att jag har varit så motiverad heller.

Men nu till första december så beslutade jag mig för att få kontroll på maten och socker beroendet.
Så jag hoppade på något som heter livsstilsprogrammet.
Än så länge går det oväntat bra! Jag la på mig lite för många kilon innan graviditeten pga stress och dålig mat. Och sen vart jag gravid och vart tyngre pga det. Kände att knäna inte klarade av den tygnd och det var inte okey för mig i alla fall. Jag har tyvärr haft en skev bild av mig själv och min vikt och kropp redan som tonåring. Och då var jag lååånt ifrån överviktig eller mullig.

Nu är jag överviktig.. Så jag kan se lärdomen i denna långa och jobbiga resa nu. Jag ska inte gnälla på min kropp och inte nedvärdera mig själv. För då får jag smaka på min egen medicin..

Men nu är jag på väg åt rätt håll. Och jag tänkte utmana mig själv nu innan nyår eftersom det blir många släktmiddagar och julafton!
När jag berättade för min sambo så sa han, kör på det! Jag tror på dig! Men ska du inte göra det efter jul och allt?
HAHA! ja förstår hur han tänker, men det är just dessa dagar som jag behöver träna på att välja bättre alternativ. Jag kommer få ha dagar där jag äter coklad osv.. men sen ska jag hitta balans direkt efter. Och som sagt inte äta godis varje dag.

Så det känns bra! Nu är jag påväg att hitta balans och ge mig själv en julklapp och kunna vara en bra förebild för min dotter. Jag vill ju inte att hon ska sitta och dricka läsk och äta godis i tidig ålder. Och man ser redan nu att hon vill prova allt vi äter och dricker. Och det känns så fel att säga nej gumman, detta är inte bra för dig.. Och heller inte för mig. Så varför ska jag då sitta och häva i mig massa gift.. hmm. en tankeställare fick jag då.

Så våga göra förändringar innan nyår 😉

 

Ha det så fint! Kram

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke