Att väcka liv i sin motivation

0

Igår fick jag själv lite vägledning för att få lite ordning och reda på mina tankar och funderingar. Och mycket vart klarare i mitt sinne, och vet nu vad jag ska fokusera på och vad jag kan slappna av kring.
Så nu ska schemat i kalendern bokas in så jag får med rutin och utrymme för det jag behöver för att min själv inte ska bli rastlös deluxe.

Har flera bitar som jag ska få bukt på, bland annat jobb, företag, drömmar, och min kropp (näringen).
Jag startade min resa mot ett hälsosammare liv i november och det gick kanon bra! Gick samtidigt ner i vikt vilket är en bonus. Men nu när det blir för mycket runt omkring och väldigt lite energi! Så har jag tappar maten helt igen. Jag vet att jag får mer energi om jag äter, och äter rätt. Men varför ska det vara så svårt att hålla detta då? Haha! Det är jag säkert inte ensam om men ja det blir kaos i livet och då fallerar många andra pusselbitar också samtidigt. Men jag ska börja med små steg, och jag är lite av en ordningsman, så jag kommer nog göra massa scheman och listor kring vad jag ska uppnå och göra. Det är då det är större chans att det händer 😀

Sedan så kan man inte vänta på att motivationen ska komma av sig självt, för det gör den inte. Den kommer när jag börjar göra små förändringar och på så sätt få in rutiner och då kommer energin tillbaka. Att våren är påväg är till en hjälp också!
Så första steget är att göra matlådor, då slipper jag göra det jag inte gillar så ofta.
Sedan ska jag få in vardags motionen mer, varje dag. Små steg där också!
Och jag ska göra en “vision board” För att fokusera på mina drömmar.

Så nu är det bara att starta igång igen. Man faller några gånger innan man lär sig dom nya rutinerna antar jag. Det är inga fel att misslyckas med att göra förändringar. Vi har beteenden och rutiner och mönster som vi följt i flera, flera år! Och förmodligen ändå ifrån födseln. Så det är fullt normalt att inte kunna göra förändringarna man vill göra direkt.

En stor kram till ER! Och kämpa på ni också som försöker göra förändringar i livsstilen och vardagen!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke